Lite om bakgrundsmusik

Forskning kring bakgrundsmusik visar att den påverkar både gäster och personal betydligt mer än vad de flesta tror.Heaven 23, Gothia Towers

En välanpassad bakgrundsmusik med variation och lagom stark ljudnivå har ett positivt inflytande på både personal och gäster.
Du som är Spotify Business-kund har all möjlighet att kunna erbjuda detta genom ditt stora urval att välja musik från Spotify. Om du inte redan använder Spotify Business, kontakta oss gärna.

Emellertid finns det även andra faktorer som du bör ta några ordentliga funderare kring för att kunna säkerställa kvaliteten i ditt musiksystem såsom:

  • Använder du högtalarna i det talade utrymningslarmet är dessa oftast bara anpassade för röstmeddelanden och kan behöva bytas ut till bättre enheter, alternativt att de anpassas för musikåtergivning.
  • Om du har bra kvalitet på högtalarna i ditt musiksystem bör dessa med stor säkerhet justeras i sin frekvensgång så att musiken kommer till sin rätt.
  • Är även dina programkällor, mikrofoner, förstärkare etc anpassade för att kunna ge en bra återgivningskvalitet i ditt bakgrundssystem?
  • Har din anläggning möjlighet att justeras för olika volymer på exempelvis ert gym eller pub mot hur det ska låta i receptionen etc?

Kontakta oss gärna om ni känner att ni vill ha bättre kontroll på er ljudanläggning så kan vi hjälpa till att trimma befintligt alternativt hjälpa er att designa nytt, mer anpassat för dagens behov av flexibilitet och ljudkvalitet.