Bärbar kommunikation

 

Kommunikation sker idag normalt via ljud – eller bildöverföring. Den mest effektiva masskommunikationen är via radio, TV och Internet. Det stora problemet med dessa tekniker är att de kräver tillgång till elektrisk ström, internet, antennsignal m.m. för att kunna fungera. 

 

Vid ett större haveri där t.ex elströmmen bryts på grund av tekniska problem, sabotage eller annat, kan följaktligen en stor del av samhällets förmåga att kommunicera ut budskap till medborgarna slås ut, och detta vid ett tillfälle när behovet av information är som allra störst.

Anchor Audio levererar utrustning till kommuner, militär, polis, skolor, ja t o m Vita Huset är en stor användare av Anchor’s produkter i samband med presskonferenser m.m.

Anchors sortiment kan delas in i följande grupper:

Batteridriven röstkommunikation

Megavox

 

Anchor Audio Megavox
Anchor Audio Megavox

Det kraftfullaste systemet är MegaVox. Denna utrustning arbetar med laddningsbara batterier, som har upp till 10 timmars driftstid. Ett flertal anslutningar för olika signalkällor finns, inklusive  trådlösa mikrofonsystem. Genom sin lätta vikt (6.8 kg) och höga ljudtryck (126 dB) är Megavox perfekt för masskommunikation i nödsituationer, som instruktionsanläggning på idrottsplatser samt för brandkår och polis. Flera enheter kan enkelt sammankopplas då ett större system önskas.

 

 

Minivox & Minivox Lite

 

Anchor Audio Minivox Lite
Anchor Audio Minivox Lite

Dessa produkter har i stort samma funktioner som Megavox fast endast för en trådlös mikrofon och med en vikt på endast 1,8kg (1kg – Lite, gör dem särskilt lämpade till att adressera mindre grupper, som till guidesystem, instruktionsanläggning för ridskolor, simklubbar, till polis, militär  m.m.

 

 

Musik- och röstkommunikation, batteri- och nätansluten

Liberty & Xtreme

 

Anchor Audio Liberty
Anchor Audio Liberty

Liberty & Xtreme är kompletta system som kan levereras med trådlösa mikrofoner och CD-spelare, anslutning för iPod m.m.

 

 

Dessa system är kompletta ljudanläggningar som är avsedda för kommunikation av både röst och musik till bland annat teater, föreläsningar, idrott & gympa och mycket annat. Trots den mycket robusta konstruktionen är systemen lätta (20 resp. 16 kg) och kan enkelt förflyttas med hjälp av transportväskor försedda med hjul (tillbehör). Systemen monteras enkelt på stativ och kan förses med slavhögtalare för bättre täckning och högre ljudtryck.

Dessa produkter är perfekta för skolor med bristfälliga fasta ljudanläggningar, då även stora pengar kan sparas.

Liberty kan användas med sina inbyggda batterier medan Xtreme saknar inbyggda batterier.

Explorer

 

Anchor Audio Explorer Pro
Anchor Audio Explorer Pro

När kraven på ljudtryck är något lägre är Explorer det perfekta valet. Den har i stort samma faciliteter som Liberty men saknar möjligheten med inbyggd CD-spelare. Explorer kan användas till samma applikationer som Liberty, men ljudtrycket är begränsat till 110 dB @1m.

 

Då Anchor levererar kompletta och mobila system kan stora pengar sparas genom att utrustningen enkelt kan förflyttas mellan olika lokaler och användningsplatser. På detta sätt fås en avsevärd förhöjning av nyttjandegraden och med tillhörande ekonomisk besparing. Genom sitt enkla handhavande och medföljande instruktion kan utrustningen användas av brukaren direkt.

Samtliga portabla anläggningar har en komplett instruktion inplastad på högtalaren, som visar enkelt hur anläggningen används. Fördelen är att ingen ljudkunnig person behövs vid användandet av en Anchor anläggning.

Kontakta oss gärna för en komplett broschyr över hela sortimentet.

Anchor ger 6 års garanti på sina produkter, med en 2–årig garanti på batterier och CD spelare.

Anchor Audio – när du skall höras, var som helst.