ISE i Amsterdam

Förra veckan var vi på ISE-mässan i Amsterdam, en AV-mässa med grymt seriös framtoning. Frankfurt-mässan får nog se upp lite grann när det gäller de mer installationsinriktade företagen. Varför trängas bland kinesiska högtalartillverkare när man kan ha det lite lugnare?

Vad hittade vi då här som var fräckt?

Media Matrix visade upp en del nytt för deras nion-system. En 7″ touchpanel, fullt integrerad med nion-syetemet. Dessutom visades det upp en styrpanel med 2.4″ touchskärm och vridratt för volym etc. Vad man också har tagit fram är ett gränssnitt för iPhone, för styrning av nWare. Kanske inte fullt så användbart, men fräckt ändå. Länk till detta finns tyvärr inte, då Media Matrix inte är snabbast i världen med produktnyheter på sin webb. Vi återkommer i ärendet.

Soundcraft visade upp sitt nya Si2, ett digitalt mixerbord för PA, som kommer att hamna runt M7CL i pris. Frågan är bara om Soundcraft kan mäta sig med Yamaha. Bordet såg visserligen snyggt ut, men har inte Yamaha lagt rabarber på den marknaden redan?

Sennheiser lanserade ett nytt trådlöst konferenssystem som såg väldigt intressant ut för större styrelserum och andra lokaler, där ett inbyggt voteringssystem kan vara en nyttig funktion.