Soliflex moderniserar konferenssal på Solvalla

Nordinsalen på Solvalla används för större konferenser och andra events. Den har plats för cirka 100 personer. Soliflex fick i uppdrag att modernisera och förenkla handhavandet. Valet föll på en mix av produkter inom bild, ljud och styr.

Styr
Som central styrprocessor valdes en Crestron mc2e, en enkel men kraftfull processor som kontrolleras av en sex-tums pekskärm, TPS-6LA. För att spara pengar används de gamla dimmer-packen och styrningarna till gardiner, duk och mörkläggning.

Bild
Vi valde Kramer Step-In-Digital lösning som vi haft goda erfarenheter av på installationen i Fässbergsgymnasiet. Anslutning av källor sker med hjälp av en SID-X1, som har VGA, DVI, Displayport och HDMI in. Lokalt i rack sitter en VP81-SID bildswitch som tar hand om allt in- och utgående samt skickar ljud till anläggningen (se nedan). Övriga bildkällor är en analog TV-tuner, en digitalbox och en Oppo BluRay.

Ljud
Ljudet tas in och processas i Solvallas befintliga Media Matrix nion-anläggning och kan således skickas ut var som helst i anläggningen via CobraNet och XDAB. I Nordinsalen sitter en Cab4n Cobranet BreakIn/BreakOut box. Fyra trådlösa mikrofonsystem, Shure ULX är anslutna till DSP-processorn för automixning.

Programmeringen av Media Matrix utfördes av Soliflex, medan Crestron-programmeringen gjordes av AV Styrteknik i Jönköping.