Nytt trådlöst till ny programpunkt

Inledning

Solvalla travbana i Stockholm har skapat en ny programpunkt under sina travkvällar på tisdagar – Expertpanelen. Den består av en moderator och fyra experter som skall bedöma chanserna för hästar i de olika V64-avdelningarna.

Expertpanelen
Solvallas nya expertpanel under tisdagarnas travkvällar.

Till detta behövdes ett stabilt, modernt och digitalt trådlöst mikrofonsystem. Valet föll på Digital 6000 från Sennheiser, en efterföljare till det redan etablerade 9000-systemet, med mycket god räckvidd. Vi monterade systemet i en mobil rack tillsammans med en QSC I/O 8 Flex som kommunicerar med det övergripande ljudsystemet i anläggningen. Detta gör också att man kan (via fiber) placera racken var som helst i arenan för att göra evenemang som kräver god trådlös överföring av mikrofonsignaler.

Systemets komponenter

Det trådlösa systemet består av tre stycken M6000 dubbelmottagare. Mottagarna har analogt ut, AES/EBU ut samt Dante ut. Detta ger en mycket god valmöjlighet i hur man skickar signalen vidare i ljudsystemet. Just nu skickas analog signal ut till QSC I/O 8 Flex för att sedan brytas ut analogt igen i en mixer. Tanken vidare är att skicka signalen via Dante, som är kompatibelt med AES67, för lägsta möjliga fördröjning och högsta möjliga flexibilitet.

Sennheiser SKM6000 sändare

Moderatorn i panelen har en SKM6000 sändare med 935-kapsel, medan panelen har varsin SK6000 belt pack med HSP 4 headmic.

Sennheiser EM6000 mottagare med Dante

Slutsats

Vi är väldigt nöjda med valet av Sennheiser Digital 6000, och kan varmt rekommendera det för den stabila överföringen och enkla inställningen. Framtida lösningar är säkrade också med hjälp av att mottagaren har Dante inbyggt.